sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Kevyt koulureppu eli tiedekunnan iPad-hanke

Maikkari uutisoi elokuussa kuinka yliopisto maksaa lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijoille tabletit Helsingissä.  Uutisten kommentoijien mukaan tämä on merkki siitä kuinka huonossa jamassa Suomen talous on, tulee väistämättä aihettamaan potilaiden kuolemia ja ilmeisesti jotenkin liittyy myös siihen kuinka yksityisellä puolella on liikaa lääkäreitä ja Pellon terveyskeskuksessa ei yhtään.


Juttu sinänsä on vähän torso, mutta iPadit tosiaan saatiin. Kahtena aiempana vuonna padit on maksanut Jane ja Aatos Erkon säätiö, tänä vuonna tiedekunta itse. Tämän reilun kuukauden aikana olen viettänyt enemmän aikaa padini kuin aviomieheni kanssa ja meille on muodustunut niin läheinen suhde, että en enää voisi kuvitella elämää ilman. Siinä missä kauppisaikana etsittiin ehjää printteriä luentokalvojen printtaamiseen, valitettiin tulostuskiintiöistä ja ostettiin lukemattomia erivärisiä korostuskyniä, olen lääkisurallani tulostanut yhden sivun paperia - ihan vaan testimielessä.

Tässä hän nyt on

Luentokalvot ladataan padille netistä luennon alussa ja muistiinpanot voi tehdä suoraan kalvoihin. Kaikki kirjat ovat sähköisessä muodossa ja padia on aika paljon mukavampi lukea sängyssä, bussissa, aamiaispöydässä tai koulussa kuin 1000-sivuista kirjaa. (Ensimmäinen koulukirja osoittautuikin siis turhakkeeksi) Padia käytetään myös pienryhmäopetuksessa brainstormaamiseen, eli post-it laputkin ovat ihan 2000-lukua. Padille löytyy lisäksi ihan loistavia appeja ihmisen anatomian opiskeluun jotka vievät jutun aika paljon kirjaa pidemmälle. 

iPad-hankkeen ansiosta sainkin uuden tilavan ja ergonomisen repun
sijasta ostaa tämän kauniin nahkalaukun. Kiitos tiedekunta!
Mutta iPadillahan pääsee siis Facebookiin ja Iltasanomien sivuille, eli eikö se ennemminkin häiritse luentoja kuin tue oppimista? Empiirinen olkapäiden yli kurkkiminen todistaa, että keskimäärin ihmiset näköjään ovat kiinnostuneita omasta oppimisestaan ja somen sijaan padilta tosiaan katsotaan niitä luentokalvoja. Hienoa lääkisopiskelijat ja sydän Apple.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti