tiistai 20. lokakuuta 2015

Ensimmäinen ihmiskokeeni

Ensi viikon perjantaina lähestyvä ensimmäinen tentti toi ilmi kroonisen aikapulan. Päivään pitäisi saada lisää tunteja, mutta niistä kahden tunnin lounaista ei viitsi tinkiä. Tänäänkin lounaalla käytiin läpi mm. kaikki kuuluisat eettisesti kyseenalaiset lääketieteelliset tutkimukset (kts. esim. "Monster Study" ja Stanford prison experiment).

Päätin siis, että juuri nyt on hyvä hetki aloittaa ensimmäinen lääketieteellinen ihmiskokeeni ja jotta eettisiä normeja noudatetaan, koehenkilönä toimin minä itse. Olen aina ihaillut niitä ihmisiä jotka pärjäävät vain muutaman tunnin yöunilla. Nyt kun viime viikolla luin uudesta tutkimuksesta jonka mukaan alkuperäiskansat nukkuvat noin 6,5 tuntia yössä ja jossa spekuloitiin josko länsimaalainen 8 tunnin ihanne on liikaa, heräsi kokeilunhaluni. Unentarve on yksilöllistä mutta voiko vähemmällä unella oppia pärjäämään? Appiukkoni, joka on hyvin terve, yli eläkeikäinen työnarkomaanilääkäri nukkuu öisin vain viisi tuntia ja vaikuttaa täysin toimintakykyiseltä ja kaikinpuolin järkevältä. Eli kokeillaan siis - vaihdan aiemmat 7,5 tunnin yöuneni 6,5 tunnin uniin ja katsotaan mitä käy.

Kuvan henkilö ei millään tavalla liity artikkeliin
(wikimedia commons)
Tuoreen unitutkimuksen lisäksi ihmiskokeen innoittajana on saattanut toimia eilinen 4:30 herätys ja sen jälkeinen hyvän vireystilan värittämä tehokas päivä. Nyt on liput toogabileisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti