lauantai 7. lokakuuta 2017

40+1 ja Johdanto klinikkaan

Viime kerrasta vierähti näköjään vuosi. Blogi on jäänyt ehkä vähän vähemmälle huomiolle. Kyseessä ei kuitenkaan ole ollut mikään lääkiksen ja ruuhkavuosien aiheuttama burn out vaan ennemminkin George R. R. Martin -henkinen writer's block. Muutamia kertoja yritin tuijottaa tyhjää sivua, mutta tekstiä ei vaan tullut.

No mutta tiivistetään ensin vuosi lääkiksestä yhteen kappaleeseen. Kivaa on vieläkin ollut. Toinen vuosi oli pääasiassa eri elinjärjestelmiä; sydän, verenkierto, munuaiset, ruoansulatus, keuhkot, aivot ja mitä näitä nyt on. Lisäksi vähän farmakologiaa ja loppukeväästä patologiaa ja niitä etukäteen kamalalta kuulostavia lääketieteellisiä ruumiinavauksia (mitkä on kyllä itseasiassa aika jees). Ennen kesää taidettiin opetella vielä virukset, bakteerit ja mikrobilääkkeet. Toukokuussa valinnaisia kursseja (Esa Saarinen ja vanhustenhoidon innovaatiot! Tästä pitää ehkä kirjoittaa enemmän..). Alkusyksy on ollut vielä prekliinistä vaihetta, eli lisää patologiaa, lääketieteellistä genetiikkaa ja laboratoriolääketiedettä (=verikokeet sun muut testit).

Ammattikoulu. Kliinisiä taitoja on plakkarissa jo mm. haavan ompeluun,
laskimoverinäytteen ottoon ja kanylointiin liittyen.

Nyt kahden viikon päästä vihdoinkin alkaisi se monen niin odottama klinikka eli kliininen vaihe, eli 3,5 vuotta ammattikoulua. Minullakin on jo uunituoreet Littmannit (eli Littmaset) ja valkoinen takki nimikyltteineen Meilahden sairaalan kellarikerroksen pukukaapissa odottamassa mutta saa nähdä kuinka klinikkavaiheen aloittamisen kanssa käy. Eilen piti nimittäin tulla Uusi Vauva.

Haaveilen aktiivisesti siitä, etten joutuisi pitämään kokonaista välivuotta ja tätä varten loin mestarillisen suunnitelman, joka onnistumisprosentti on ehkä jotain rattijuopumusrajan luokkaa. Tai nyt varmaan jo lähempänä ruorijuopumusta, sillä ehdoton edellytys suunnitelman onnistumiselle oli, että Uusi Vauva ei synny päivääkään ennen laskettua aikaa. Johdanto klinikkaan kurssi piti kuulemma saada käytyä, että voi sen jälkeen käydä yhtään mitään muuta. Kurssia on vielä pari viikkoa, mutta sain järjettömän säädön jälkeen käytyä oikeastaan kaikki ensi ja seuraavan viikon opetukset etukäteen. Ehkä vähän rankka pariviikkoinen 18 lisäkilon, kylkiluita potkivan vauvan ja joka aamuisen oksentamisen (jep!) kanssa, mutta ehkä se kannatti.

Ovet, seinät ja huonekalut maalattu. Vaunut valmiina.

Jotenkin siis maagisesti johdantokurssi ja kaikki muut keskeneräiset projektit (mm. Pieni Pintaremontti) on saatu valmiiksi. Kaikki ovet, listat ja huonekalut on maalattu, vaunut ostettu ja Uuden Vauvan sänky pedattu. Vähän jo siis polttelisi päästä testaamaan erikoissairaanhoitoa asiakasnäkökulmasta. Jos ei mitään ala tapahtua, niin ensi viikolla on sitten vaan pakko lomailla! Nyt sienimetsälle, ehkä sieltä saa suppilovahveroiden lisäksi vähän oksitosiinia.

1 kommentti:

  1. Vau, mitä uutisia! Ja kaikki vielä aikataulussa, joten on tainnut vauva tietää, että nyt on tosi kyseessä ;) Onnea uudesta vauvasta ja voimia loppuodotukseen!

    VastaaPoista