perjantai 6. toukokuuta 2016

Aikaa elämälle ja kesälle

Tovi taas ehti vierähtää. Täytyy myöntää, että vaikka kuitenkin selvisin siitä kaikesta - lääkiksestä, töistä ja lapsesta niin vähän ehkä loppukevättä kohti alkoi väsyttää. Tentit menivät kauniisti läpi, lapsi sai joka päivä hyvää kotiruokaa ja töissä kaikki tavoitteet saavutettiin. Mutta mihinkään muuhun ei oikeen jäänyt energiaa.

Tänään oli upea päivä. Viimeinen iso kurssi, eli hermosto saatiin pakettiin tentin myötä. Tentti meni todella hyvin vaikka opiskelumäärä oli kaikista kursseista ehkä vähäisin. Miehen mobiili työ vaatii aika-ajoin tilapäistä yksinhuoltajuutta mikä ei tee hyvää opinnoille. Miten ihmeessä ne ihan oikeat yksinhuoltajat pärjää? Aurinko paistoi terassille ja Anssi Kela soitti Tennispalatsin katolla. En kovasti pidä Anssi Kelasta mutta mitä muuta ihminen voisi enää toivoa?

Hermostoasiat ovat periaatteessa ihan mielenkiintoisia, mutta siinä on taas yksi "en aio erikoistua" -ala. Niitä potilaita ei usein voi parantaa. Mutta aivot ovat kuitenkin ihan siisti juttu.

Ensimmäinen lääkisvuosi melkein paketissa ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Työ-opinnot-lapsi kombo rupesi tuntumaan vähän liian raskaalta joten päätin jättää yhden niistä pois ja jäädä töistä opintovapaalle. Pelkkää lääkistä ja lasta ja toivottavasti myös vähän muuta elämää siis.

Nyt toukokuussa koulussa on valinnaisia kursseja. Valitsin tilastokurssin ja opettelen R Studion. Ilman sitä ei kuulemma voi tehdä uskottavaa tutkimusta. Ja lisäksi rupean tekemään tutkimusta! Ihan omaa tutkimusta. Ihana kesä ja ihana aurinko! Sydän sydän ja taas se hihittävä apina!

6 kommenttia:

 1. Moikka!

  Mielenkiintoinen blogi. Olen itse mursu tällä hetkellä ja lääkis on mielestäni mielenkiintoinen juuri tuon valtavan hakuprosessin ja varmasti älykkään opiskelija-aineksen takia. En ole itse ainakaan (vielä) hakemassa, sillä rahoitusala kiinnostaa itseäni kovasti.

  Luitko mitä pääainetta kauppiksella? Mikä kyllästytti siellä opiskelussa (jos kyllästytti)? Mulla on vähä se ongelma, että periaatteessa tulevat pääaineopinnot on tosi mielenkiintoisia, mutta pelkään että uraa tehdessä tulee se tunne, että junnaat paikalla. Rahoitusalalla on ihmisiä vähän joka sortin koulusta ja pelkään etten ikinä pääse työskentelemään sitoutuneiden ihmisten kanssa. Voisin kuvitella ettei lääketieteellisessä ole tuota ongelmaa (ainakaan kovin paljoa).

  Kirjoittelit ihan mielenkiintoisia asioita mm. bilettämisestä näin uudestaan opiskelevana. Mulla on vähän sama tunne, vaikka olen tosiaan mursu. Tuntuu että aallonpituudeltaan olen aivan eri tasolla omien vuosikurssilaisten kanssa - sitsit sun muut on oikeasti aika tylsää touhua. Mursuista suurin osa on lähinnä tullut haistelemaan koulun menoa ja itseäni eniten juuri harmittaa oikeasti motivoituneiden kurssikavereiden puute. Tämä on sitten johtanut vähän siihen, että tuttavani rajoittuvat pariin ystävään, joista toinenkin aikoo vaihtaa alaa teknilliselle. Pelkäänkin että tipun ns. kyydistä näissä suhteiden muodostamisessa.

  En nyt tiedä mitä oikein hain tällä viestillä (:D), kunhan välttelen johtamisen tenttiin lukemista. Kirjoittele lisää toki, mun mielestä on tosi mielenkiintoista lukea eri tiedekuntien opiskelusta ihan käytännössä! Luin koko blogin yhdellä istumalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva kuulla, että täällä on kauppislaisiakin lukijoita :) Luin itse johtamista ja itse opinnoissa ehkä eniten tökki tietyntyylinen konkretian puute. Jos nyt valitsisin pääainetta uudestaan valitsisin varmaankin kansantaloustieteen. Rahoitus on fiksu valinta, mutta itselleni koin sen maailman vähän liian "kovaksi". Todella monet rahoitusta lukeneet kauppistutut on päässyt nyt jo todella vastuullisiin ja mielenkiintoisiin pesteihin ympäri maailmaa. Eli fiksu pääainevalinta!

   Jos tuntuu, ettei perus mursusekoilu kiinnosta, niin eikös rahiksella ole tosi aktiivinen pääainekerho vai miksiköhän niitä nykyään sanotaan..? http://kyfinance.fi

   Ainakin back in the days noi oli just niitä tahoja jotka järjesti vähän muutakin kun sitä perus dokaamista ja joissa tapas samanhenkisiä tyyppejä. Kannattaa tsekata! Ja KY:llä on varmaan vieläkin paljon eri kerhoja joissa tapaa kanssa samoista asioista kiinnostunutta porukkaa!

   Tsemppiä opintoihin! Katotaan kumpi valmistuu eka ;)

   Poista
 2. Hei, sun blogia on hauska lukea! Itse valmistuin aika hiljattain lääkiksestä, taustalla mulla myös oli toinen yliopistotutkinto. Oli aika erilainen tämä opiskelujen toinen kierros. Lapset sain nyt lääkiksen aikana, ja juhliin osallistuminen ei innostanut samalla tavalla kuin ekalla kierroksella. Onneksi lääkiksessä on porukkaa moneen junaan, joten löytyi useita meitä vanhempia ja perheellisiä :) Opiskelutekniikka oli pakon sanelemana tehokkaampaa mutta samalla vähäisempää kuin aiemmin. Töissä kävin hieman aluksi, mutta totesin, että ei tarvitse kaikkialle jakautua. Miehen tuloilla sitten eleltiin. 5. kesällä jotain manuja suorittelin, mutta siinäpä se. Mutta hyvin on nyt päässyt työelämään kiinni, vaikka en edes alan töissä opiskeluaikana juuri ollut :) Tsemppiä opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pakko vielä edelliseen lisätä, mulla on kohta väikkäri valmis, enkä edes tiedä mikä on R Studio :D Tsemppiä myös tutkimukseen, olisi mielenkiintoista kuulla siitä lisää!

   t.Kukka

   Poista
  2. Moi ja kiitos kivasta kommentista! Hei kysynpäs nyt sulta, että miten sä ne lapset sait opintojen aikana tehtyä? Tai siis pitikö käytännössä pitää välivuosi lapsen synnyttyä vai saitko jotenkin käytyä kursseja samalla? Meidän vuosikurssilla alkoi kevättä kohti näkyä aika paljon ihania pallomahoja!

   Ja teit väikkäriä jo opiskelujen aikana? Mulla kanssa on tällainen varovainen tavoite, mutta katsotaan ensin mitä tästä syväriprojektista tulee. Aihe liittyy tulehduksellisiin suolistosairauksiin ja kirjoitan varmasti siitä vielä lisää!

   Poista
  3. Meidän lapset syntyi molemmat kesällä, pidin sitten seuraavan lukuvuoden taukoa. Tämä siis kahdesti :) Jotain pientä tein välivuosina, jonkin rästitentin, hiukan tutkimusta jne, mutta siis lähinnä keskityin kyllä perheeseen <3 Muutama opiskelukaveri sai kyllä lapsia opiskelujen aikana myös siten, että piti aivan minimaalisen äitiysvapaan, ja jatkoi kurssin mukana. Mulle se ei kuitenkaan tuntunut oikealta ratkaisulta.
   Juu, väikkäriä tein opiskeluaikana, hiukan hitaastihan se eteni, mutta eteni kuitenkin :) Mielenkiintoinen aihe muuten sulla! :)

   Poista